PUSAKA SELERA

Biar aku tak punya wang asalkan aku masih punya selera

 
Mutiara Kata
Sekali Air Bah, Sekali Pantai Berubah. Kalau Takut Dilambung Ombak Jangan Berumah Ditepi Pantai. Kematian adalah Pasti, Kehidupan Tiada Ketentuan Lagi......
Other things
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis ligula lorem, consequat eget, tristique nec, auctor quis, purus. Vivamus ut sem. Fusce aliquam nunc vitae purus.
Other things
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis ligula lorem, consequat eget, tristique nec, auctor quis, purus. Vivamus ut sem. Fusce aliquam nunc vitae purus.
Other things
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis ligula lorem, consequat eget, tristique nec, auctor quis, purus. Vivamus ut sem. Fusce aliquam nunc vitae purus.
Other things
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis ligula lorem, consequat eget, tristique nec, auctor quis, purus. Vivamus ut sem. Fusce aliquam nunc vitae purus.
Sup Siam (Ayam/Daging)
Sunday, July 15, 2007
SUP SIAM (AYAM/ DAGING)
--------------------------------------------------------------------------------

SUP SIAM (AYAM/ DAGING) Perencah sup siam (adabi)Halia ketuk sebesar 4 inc. (asingkan) jgn campurkn dgn yg utk di kisar
ayam/ daging sekilo - budjet utk mkn 6 org punye

A) Kisar semua bahan


Bahan (A)
Bawang merah, 5 biji Bawang putih, selabu
B) Kisar semua bahan

halia, 2 inc

Bahan (B)
bunga lawang 4 bijikulit kayu manis 2½ batang Buah pelaga 10 biji Batang salaryCili api 10 biji (ketuk)
Kentang - ikut suke korang nk letak brape byk

Daun sup n daun bawangBawang goreng. Goreng bahan2 yg korang kisar td (bahan (A) & (B)…..dah garing, masukan perencah sup siam adabi td….goreng lg smp garing..pastu masukkan air (ikut suke koranglah nk letak brape byk air) resepi ni utk mkn 6 org… Dah masuk air..terus masukan kentang, ayam/daging…n halia ketuk 4 inch n cili api ketuk td, tutup periuk tu biar mendidih smp kentang lembut…klu pakai daging kene biar mendidih lagi lama sbb nanti daging tu liat…korang rasalah..klu daging dah lembut bleh terus masuk batang salary…n garam korang masuk ikut sukelah...biarkan dlm 10 minit pastu leh tutp api.. Dah siap hidangkan bersama daun sup, bawang n bawang goreng…
posted by kijang emas @ 6:09 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
Tentang Aku

Name: kijang emas
Home: FroM JeMaPoH to ManChesTeR, N9, Malaysia
About Me: SMS : 013655xxyy e-mail: dserting at hotmail.com e-mail: payakumboh at hotmail.com
Latar Belakang Saya
Hantaran Sebelum InI
Capaian Untuk
Pautan Ke Laman Lain
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER